top of page
חיפוש

תוסף חלבון לירידה במשקל?


האם מומלץ לצרוך חלבון מי גבינה (whey protein) לאחר אימון הכוח כאשר המטרה היא הפחתה באחוזי השומן?

במחקר שנערך ופורסם בחודש דצמבר 2015 הנבדקים חולקו לשלוש קבוצות באופן רנדומלי:

1. מנת חלבון מי גבינה של 30 גרם

2. מנת פחמימות (maltodextrin) בעלת ערך קלורי זהה (isocaloric) למנת החלבון

3. שילוב של חלבון עם פחמימות

הנבדקים במחקר שלא היו מאומנים ביצעו תחילה אימונים במהלך 4 שבועות במטרה להביא את כולם לאותה נקודת מוצא.

בכל שלוש הקבוצות בוצעה חלוקה נוספת של 12 שבועות של אימוני כוח שכוונו לפיתוח מסת שריר (היפרטרופיה) וכוח מרבי או לפיתוח של כוח מרבי, כוח מתפרץ ומסת שריר.

המשקה שהנבדקים שתו נצרך מייד לאחר האימון, 2 - 3 פעמים בשבוע, תלוי בתקופת האימון.

במחקר ביצעו התפלגות של שומן-שריר באמצעות DXA, חתך רוחב של שריר ה- quadriceps femoris ומדידה של כוח מרבי בלחיצת רגליים. כמו כן נמדדו מדדים נוספים של שומנים בדם במטרה לבחון את הבריאות הקרדיוווסקולרית. כל הבדיקות בוצעו לפני ולאחר תקופת האימון.

תוצאות המחקר:

לאחר 12 שבועות של אימוני התנגדות הייתה עלייה במשקל הגוף הרזה, במסת השריר ובכוח, ללא תלות באיזה סוג של משקה הנבדקים צרכו לאחר האימון.

לעומת זאת, קבוצת הנבדקים אשר צרכה את חלבון מי הגבינה הפחיתו יותר שומן ויותר שומן בטני בהשוואה לקבוצת הנבדקים אשר צרכה פחמימות. ממצאים אלו לא היו שונים בין שני הפרוטוקולים השונים של האימון.

לא נמצאו הבדלים משמעותיים בין צריכת חלבון לצריכת פחמימות בהשוואה לקבוצה ששילבה צריכת חלבון ופחמימות יחד.

לא נמצאו הבדלים מהותיים בפרופיל השומנים בדם.

לפרוטוקול האימון לא הייתה השפעה מהותית על השינויים הללו.

מסקנות:

צריכת חלבון מי גבינה לאחר האימון בהשוואה לצריכת פחמימות בלבד, או צריכת חלבון פלוס פחמימה, לא השפיעה בצורה משמעותית על מסת השריר ועל הכוח.

צריכת חלבון מי גבינה כן הביאה להפחתת שומן בטני גדולה יותר ולעלייה גדולה יותר במשקל הגוף הרזה בהשוואה לצריכת פחמימות בלבד.


 
 
 

תגובות


bottom of page